There is nothing to show here!
Slider with alias QGM-Programma_compleet not found.

Amsterdam Museum

Audre Lorde in Critical Times

Het Amsterdam Museum presenteert, op haar geboortedag, een programma over Audre Lorde. De talkshow AM Live: Audre Lorde in Critical Times zal specifiek ingaan op Lorde’s band met Amsterdam via Sister Outsider en haar impact zowel lokaal als internationaal.

De avond begint met een rake uiteenzetting van Chandra Frank over de relevantie van het werk en het denken van Audre Lorde voor de generatie ´Sister Outsider´ en die van de huidige tijd.

Chandra Frank is een feministisch onderzoeker die werkt op de kruispunten van archieven, waterwegen, gender, seksualiteit en ras. In haar werk als curator verkent ze verschillende experimentele vertelvormen en de koloniale grammatica die ingebed zijn in tentoonstellingen.

Vervolgens gaat onder leiding van gastcurator, moderator van dit programma, anti-racisme activist en medeoprichter van BQTR, Naomie Pieter door met een gesprek over een uit 1992 geschreven brief door Audre Lorde en partner Gloria Joseph gericht aan de toen Duitse bondskanselier Helmut Kohl. De bijna dertig jaar oude brief, is een reactie op de rellen en aanvallen op vluchtelingen in de Duitse plaats Rostock. Het toont de kracht van het benoemen en het belang van een intersectionele aanpak in de strijd voor gelijkwaardigheid.

Er wordt afgesloten met een terugblik naar de ‘Audre Lorde, a prideful reading session’ georganiseerd door IHLIA in COC´s Shakespeare Club zomer 2020.

Smita James legt uit wat Audre Lorde voor haar betekent ‘ze geeft vocabulaire om het bestaan te begrijpen’ en draagt ‘A litany for survival’ voor.

Meer informatie

Bekijk de livestream donderdag 18 februari vanaf 20.30 uur