Symposium

12 MAART / 14.30-17.30 uur

Gender in beeld

– Cobra Museum voor Moderne Kunst / toegang: 15 euro (exclusief museumentree)
Sandbergplein 1
1181 ZX Amstelveen

Hoe verbeelden we anno 2022 gender in kunst, media en literatuur? Op zaterdag 12 maart gaan schrijver Maxim Februari, fotograaf Harmen Meinsma en filmmaker Chris Rijksen onder leiding van wetenschapper Linda Duits over gender en beeldvorming.

Op welke manier speelt gender een rol in hun werk? Hoe was dit tien jaar geleden en wat hopen zij voor de toekomst? Welke vraag zou jij hen over dit onderwerp willen stellen?

Tentoonstelling Clandestien: Het lichaam centraal

Het symposium wordt georganiseerd als randprogramma bij de tentoonstelling in het Cobra museum Clandestien: Het lichaam centraal. Clandestien toont fotografie van ongeveer 60 kunstenaars. De schoonheid van de foto’s ligt vooral in de persoonlijke expressie van de geportretteerde. De makers zoeken het buiten de geldende normen en schoonheidsidealen en doen een pleidooi om het lichaam in alle verschijningsvormen te waarderen. De foto’s zijn hiermee een ode aan diversiteit. De tentoonstelling loopt tot 27 maart 2022.

Het symposium start om 15.30 uur maar kom gerust een uurtje eerder om de tentoonstelling te bekijken.

Het symposium Gender in Beeld wordt georganiseerd door de Bibliotheek Amstelland en het Cobra Museum en is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Mondriaan Fonds en de gemeente Amstelveen.