Rondleiding

19 MAART / 11.30-12.30 uur

Queer Gaze Tour met Alex Kain

– Amsterdam Museum / [UITVERKOCHT]
Amstel 51
1018 DR Amsterdam

In deze rondleiding maken bezoekers kennis met het rijke verleden en heden van de Amsterdamse lhbtiq+-gemeenschap. Gastrondleiders die deel uitmaken van diverse lhbtiq+-community en bewegingen vertellen verhalen in relatie tot de collectie van het Amsterdam Museum.

Er is aandacht voor kunstwerken en objecten die de lhbtiq+-gemeenschap expliciet zichtbaarheid geven, maar ook daar waar nog. Verhalen van ongelijkwaardigheid, onrecht en onderdrukking en verhalen van trots, collectiviteit en activisme.

In januari gaf Alex Kain al eerder een tour, wegens de vele aanmeldingen en in het kader van Queer Geschiedenismaand komt ze zondag 19 maart terug om je gids voor de tentoonstelling Panorama Amsterdam te zijn.

Alex Kain werkt in het dagelijkse leven binnen de (inter)nationale filantropische sector. Ze is een voormalig bestuurslid (werk en onderwijs) van Transgender Netwerk Nederland (TNN). Haar hobby’s zijn Kunst en Cultuur en voor het Amsterdam Museum is ze dan ook geen onbekende. Alex heeft in het verleden meegewerkt aan de LHBTQI+ Perspective Tours en Sharing Stories – Queer History Talks. In 2019 deed ze voor het eerst mee aan de New Narratives Tours, destijds voor de tentoonstelling Fashion Statements.