Slide AGENDA PROGRAMMA Voorgaande evenementen Nu live

IHLIA LGBTI Heritage

LGBT Youth Initiative

Het LGBT+ Youth Performance Initiative Amsterdam is een performanceproject voor lhbt+-jongeren tussen de 14 en 24 jaar. De eerste editie vond plaats in de lente van 2017.

Het project creƫert een veilige en ondersteunende plek, waar jongeren ervaringen kunnen delen en hun reflecties om kunnen zetten in artistieke expressie. Er wordt veel ruimte gegeven aan persoonlijke en artistieke ontwikkeling door middel van workshops, geschiedenis, lezingen en begeleiding in hun maakproces door verschillende kunstenaars die zich identificeren binnen de lhbt+-gemeenschap. De jongeren leren zichzelf kennen, maken nieuwe vrienden en zetten een kritische voorstelling over hun realiteit als lhbt+-jongere in Nederland op de planken.

Het proces resulteert in een voorstelling, waarin de jongeren hun persoonlijke verhalen vertellen door middel van dans, beweging en tekst. De voorstellingen zijn een caleidoscoop van verhalen, een weerspiegeling van de verscheidenheid aan verhalen, positief en negatief. De voorstelling worden gespeeld in verschillende theaters. Er zijn schoolvoorstellingen en openbare voorstellingen.

Het project wordt georganiseerd, en uitgevoerd door Marlieke Burghouts. Het project is opgericht samen met Leila Lohman. Sinds 2019 valt het project onder Stichting Bodies in Action.

De voorstelling op 18 februari is uitverkocht

Slide Een initiatief van Programma
Blog Info